При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Літературна карта Лондона
01.04.2017
Бажаєте пройти слідами Шерлока Холмса, Місіс Делловей, Доріана Грея та інших відомих персонажів, чиї книжкові історії розвивалися у Лондоні? Тепер маєте таку нагоду: створили літературну карту британської столиці.

Художник на ім’я Декс та дизайнер інтер’єрів Анна Берлс  створили карту Лондона, що складається з імен літературних персонажів. Імена розташовані не у довільному порядку, а у місцях, які найбільше асоціюються з відповідними персонажами.  На мапі можна побачити імена відомих героїв як давніх творів, так і сучасної літератури. 
 
 
Ідея карти виникла, коли Анна і Декс працювали над колекцією творів мистецтва в контексті літературного Лондона. «Тижні досліджень пішли на пошуки персонажів. Безліч романів стосувалися Лондона, тож ми намагалися вибирати та інтерпретувати обрані імена».
 
«Персонажі відомі і безславні. З дивовижними або з блискучими прізвиськами… Кожен герой був зображений у тому куточку міста, де любив бродити найбільше…», - кажуть творці мапи.
 
 
 Серед відомих персонажів тут можна побачити Шерлока Холмса, чиє ім'я знайшло своє місце на вулиці Бейкер-стріт, місіс Деллоуей - в районі міста Мейфер, Доріана Грея - поблизу станції Лаймхаус, низку персонажів Чарльза Діккенса і багато-багато інших. Загалом в основу карти лягли 250 творів.
 
Перший варіант мапи був створений у 2012 році. Нещодавно митці доповнили його.
 
 
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar