При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Усесвітньою столицею книги в 2015 році стане Інчхон
02.08.2013
ЮНЕСКО оголосила, що статус «Усесвітньої столиці книги 2015 року» буде присвоєно місту Інчхон у Республіці Корея. Організація відзначила високий рівень програми південнокорейського міста з популяризації культури читання серед молоді та вразливих груп населення.
Оргкомітет ЮНЕСКО ухвалив рішення про вибір чергової книжкової столиці 16 липня, розглянувши програми заходів, представлених містами-претендентами. До складу комітету традиційно входять представники як самої ЮНЕСКО, так і провідних професійних асоціацій книжкової індустрії, включно з Міжнародною асоціацією видавців, Міжнародною федерацією книгопродавців і Міжнародною федерацією бібліотечних асоціацій та установ. Генеральний директор організації Ірина Бокова схвалила рішення комітету, що виділив програму південнокорейського міста серед інших представлених.
Інчхон став 15-ю Всесвітньою столицею книги. Нагадаємо, що в 2013 році це звання носить Бангкок (Таїланд), а в 2014 році книжковою столицею буде Порт-Харкорт (Нігерія). Раніше столицями книжки визнавалися Мадрид (Іспанія), Олександрія (Єгипет), Нью-Делі (Індія), Антверпен (Бельгія), Монреаль (Канада), Турин (Італія), Богота (Колумбія), Амстердам (Нідерланди), Бейрут (Ліван), Любляна (Словенія), Буенос-Айрес (Аргентина) і Єреван (Вірменія).
http://litakcent.com/2013/07/25/usesvitnoju-stolyceju-knyhy-v-2015-roci-stane-inchhon/
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar