При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

Поетичний вернісаж | Цікаво знати | Мудрість притч


Робочі місця письменників
16.07.2014

Письменники, які здобули світову славу, часто писали свої твори в найбільш неочікуваних місцях: в кафе, поїзді, в гостях, на пляжі чи за оригінальним столом. Розкриємо вам таємниці найнезвичніших робочих місць письменників. 
Ернест Хемінгуей писав стоячи та використовував замість стола поличку, тумбу  чи велику книгу. Спершу писав від руки на папері, згодом редагований текст передруковував на друкарській машинці.

Кабінет Лева Толстого був святинею, крім письменника туди ні хто не мав права заходити. Робочий стіл Толстого був величезним і завжди заваленим папером. А щоб нічого не падало на підлогу, письменник обгородив стіл маленьким дерев’яним парканом.


Вільям Фолкнер мінімізував своє робоче місце, залишаючи лише друкарську машинку та лампу.  Часто письменник переміщав маленький столик на балкон, де працював і загоряв водночас.


Джоан Роулінг написала свою першу книгу про Гаррі Поттера в одному з кафе Единбурга – «The Elephant House». Столик біля вікна з виглядом на Единбурзький замок надихав письменницю.


Колум Маккенн, сідаючи за роботу, усамітнюється у кутку своєї кімнати на підлозі. Саме там був створений роман «Танцівник».


Робочий стіл Рея Бредбері не відрізнявся порядком. Окрім комп’ютера, за яким працював письменник, на столі було ще безліч дрібниць: фарби, сувеніри, олівці та багато іншого.


Джерело http://starylev.com.ua/index.php?route=site%2Fnews%2Fshow&news_id=1024



Додати коментар
Всього коментарів: 0
avatar