При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Українська книга отримала Гран-прі X Міжнародного конкурсу «Мистецтво книги».
11.09.2013
В рамках XХVІ Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку відбулось нагородження переможців ювілейного X Міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що пройшов у травні цього року у Мінську.
 Гран-Прі конкурсу отримала книга «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк». Як розповів головний редактор видавництва Віргініюс Строля, робота над альбомом тривала більше п´яти років. Колектив авторів книги об´їздив краєзнавчі музеї у всіх областях України, зустрічався зі старожилами, розшукував елементи одягу українців у запасниках. У підсумку була створена своєрідна енциклопедія українського костюму, в якій детально описано, який одяг носили українці в різних регіонах, спільне і  відмінності у вбранні в залежності від географії походження.
Книга «Традиційне вбрання українців» була надрукована в Україні накладом 2 тисячі примірників. При оформленні видання використані оригінальні технології, що дозволили, наприклад, «зістарити» обкладинку.   
Цього року на міжнародний конкурс надійшло понад ста видань з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Молдови, Російської Федерації, Таджикистану, Туркменістану й України. Вони оцінювалися за номінаціями «Гран-прі», «Моя країна», «Співдружність», «Культура. Наука. Освіта», «Арт-книга», «Книга для дітей та юнацтва», «Надруковано у Співдружності».
Журі конкурсу «Мистецтво книги» визнало українське видання кращою книгою 2013 року на теренах СНД. Крім диплому Гран-Прі конкурсу, видавництво отримало головний приз - один мільйон рублів (майже 240 тисяч гривень).
Ще кілька українських книжок у конкурсі «Мистецтво книги» були відзначені дипломами різних ступенів та спеціальними призами.
У номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» (видавництво «Балтія-Друк»).
Праця Георгія Муніна та Євгенія Луняка «Видатні росіяни в історії України» (видавництво «Кондор») посіла третє місце в номінації «Співдружність». Таку ж нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» (у 2 т.) видавництва «Мистецтво» у категорії «Арт-книга».
«Популярна історія християнства» Сергія Саннікова (видавництво «Самміт-книга») та «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів (видавництво «Балтія-Друк») отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності» відповідно.
У категорії «Книги для дітей» диплом першого ступеня виборола книга «Барабашка та всі інші» (видавництво «Либідь»), написана директором департаменту книговидавництва і книгорозповсюдження Держкомтелерадіо України Олексієм Кононенком з ілюстраціями Віктора Кононенка.
Інформація: Держкомтелерадіо України

Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar