При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
В Англії знайшли невідомий портрет поета Роберта Бернса
02.08.2013
В Англії був знайдений невідомий портрет класика шотландської поезії Роберта Бернса, який, можливо, належить пензлю шотландського живописця Олександра а. Як пише Herald Scotland, картина вартістю близько трьох мільйонів доларів буде виставлена ​​на торги. $CUT$
Полотно, ймовірно, є четвертою версією портрета Бернса, які зробив художник після зустрічі з поетом. Перша картина входить до колекції Шотландської національної портретної галереї, друга зберігається в Національній портретній галереї в Лондоні, а третя – у Художній галереї і музеї Келвінгроув.
Картина, на якій Бернс зображений на тлі пейзажу, датується приблизно 1800-1810 роками. Ім’я її нинішнього власника, котрий раніше купив картину дешевше оцінки, не повідомляється. Він сподівається, що картину придбає музей, щоб вона була представлена публіці.
Авторство картини встановив професор Девід Макі з Кембріджського університету – фахівець з шотландської живопису XVIII століття. Власник полотна вважав, що автором картини був шотландський портретист Генрі Реборн, однак дослідник спростував цю версію.
У 1780-х Насміту портрет Бернса замовив шотландський видавець Вільям Крич, який збирався зобразити поета на фронтиспісі видання з його віршами. Перший портрет Бернса він написав у 1787 році. Саме він потрапив у Шотландську національну портретну галерею, повідомляє Lenta.ru.
http://zik.ua/ua/news/2013/07/24/420967
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar