При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Держкомтелерадіо: “Треба моніторити читацький попит”
20.03.2013
Держкомтелерадіо пропонує для популяризації української книжки та пожвавлення читання не тільки пропагувати вітчизняну друковану продукцію у спеціальних телерадіопрограмах, рекламних роликах тощо, а й здійснювати моніторинг читацького попиту. Про це йдеться в Концепції «Державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014 – 2018 роки», яку підготував Держкомтелерадіо. Відповідний проект урядового розпорядження та пояснювальна записка до нього розміщені на сайті Комітету, пише Телекритика.
«Концепцією пропонується здійснювати моніторинг читацького попиту, пропагувати вітчизняну друковану продукцію у спеціальних телерадіопрограмах, рекламних роликах тощо. Серед дієвих заходів зі стимулювання галузі також зазначена модернізація державних поліграфічних підприємств, розширення й удосконалення мережі книгорозповсюдження, активізація участі вітчизняних видавців у міжнародних виставкових заходах. Книжки рекламуватимуться посередництвом не лише засобів масової інформації, а й за допомогою різноманітних публічних заходів – літературних зустрічей, читань та навіть розміщенням інформації на зовнішніх носіях – білбордах, сітілайтах тощо», – зазначає прес-служба Комітету.
Очікується, що ці заходи дозволять збільшити наклад книжкової продукції, відвідуваність бібліотек і захистять вітчизняний ринок від напливу контрафактних видань.
Згідно з проектом, метою прийняття програми має стати відродження соціальної ролі вітчизняної книжки через популяризацію української видавничої продукції, читання як процесу культурного, духовного, професійного й інтелектуального збагачення людини.
Фахівці Держкомтелерадіо проаналізували декілька варіантів вирішення зазначеного завдання, зокрема європейську, американську та пострадянську моделі розвитку видавничої галузі. Досвід іноземних держав показує, що найефективнішим способом популяризації усього спектру українського книговидання є прийняття відповідної програми на державному рівні.
Джерело: http://litakcent.com/2013/03/15/derzhkomteleradio-treba-monitoryty-chytackyj-popyt/
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar