При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Буктрейлер по-українськи: додаткова промоція книги чи забавки для видавця?
26.02.2013
Є жарт, що фільми знімають у зворотному напрямку: спочатку – захопливі епізоди для трейлера, а потім – прісні сцени між ними. І якщо ви не маєте звички спізнюватись в кіно, після перегляду двох-трьох анонсів перед основним сеансом свого фільму, безсумнівно, хоч раз говорили: ось на це варто піти. Книгарня – не кінотеатр, але хто сказав, що читача не можна змусити купити книжку за допомогою відео?
[

Якщо у світі буктрейлер (чи книготрейлер, як дехто його називає) вже давно перестав бути новинкою – навіть незважаючи на те, що з’явився як вид реклами тільки у 2003 році, – на пострадянському просторі про нього почули відносно нещодавно, буквально 3 роки тому.

Світовий досвід показує, що власний канал видавництва на YouTube став уже не маркетинговим ходом, а правилом хорошого тону. Більшість видавничих гігантів має досить розвинені канали, на яких регулярно з’являються інтерв’ю з авторами, відео з презентацій і, звісно ж, буктрейлери. Кількісні показники відеоканалів без котиків і смішних роликів приємно радують.

Так, наприклад, канал «Random House» має майже 3,5 тис. підписників і більше 5 млн переглядів. Британці з «Penguin Books» мають біля 1,3 тис. підписників і понад 700 тис. переглядів, коли французький «Hachette Book Group» трошки не дотягнув до 1,2 тис. підписників, однак відео цього видавництва подивились понад 4 млн разів! До порівняння на чи не найпопулярніший канал видавництва «Грані-Т» підписано 31 осіб, а кількість переглядів 20 тис. Трохи більше у «Meridian Czernowitz»: 52 підписників і майже 27 тис. переглядів.

Можливо, не велика популярність української книги на на YouTube зумовлена тим, що до України рух буктрейлерів докотився порівняно нещодавно.
Читати далі http://www.chytomo.com/bez-rozdilu/buktreyler-po-ukrayinsky-dodatkova-promotsiya-knyhy-chy-zabavky-dlya-vydavtsya.html
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar