При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Крим в українській літературі
16.08.2015
Запропонований курс з українського літературного кримознавства має на меті частково задовільнити інтерес і потребу викладачів у методичній літературі, водночас він розрахований на учнів і студентів вищих навчальних закладів, які вивчають вітчизняну літературу в контексті регіональної культурології, геопоетику. Він охоплює доробок письменників ХІХ і першої третини ХХ сторіч, життя й творчість яких тісно пов’язані з Південним берегом Криму. У матеріалі курсу подано маловідомі факти й проаналізовано окремі художні тексти. Слід підкреслити, що деякі з опублікованих матеріалів почерпнуто з архівів і музейних фондів Криму.

Питання й завдання, що подано в кінці кожного розділу, можуть стати стимулом до краєзнавчої пошукової роботи студентів і школярів.

Дібраний матеріал сприятиме усвідомленню глибоких зв’язків між українською культурою й письменством і кримською землею.

СТРУКТУРА КУРСУ:
Вступ Автор цього курсу: Щекун Андрій — голова громадської організації "Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім», український філолог. 2 березня 2014 року в Криму для захисту інтересів місцевих етнічних українців створив Всекримську Українську Раду, до складу якої ввійшло кілька громадських організацій.

Джерело: http://educrimea.org/kurs-krim-v-ukra%D1%97nskij-literaturi/

 
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar