При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Визначили лауреата «театральної Нобелівської премії»
25.03.2014
Німецький драматург і письменник Петер Гандке став лауреатом Міжнародної Ібсенівської премії, яку ще неофіційно називають «театральною Нобелівською премією».
Ім’я лауреата традиційно оголошують наприкінці березня, в день народження Генріка Ібсена.
 Ібсенівська премія – найзначніша театральна нагорода у світі, розмір її призового фонду становить 300 тисяч євро. Її присуджують діячеві театру, «який підтримує дух оновлення мистецтва, властивий творчості Генріка Ібсена».
 Петер Гандке – одна із знакових постатей сучасної німецької літератури. Він здобув популярність після публікації першого роману «Шершні» в 1966 році. Також серед його робіт – повість «Страх воротаря перед одинадцятиметровим», збірка «Вітер і море» та ін. Крім того, він є автором сценарію до фільмуВіма Вендерса «Небо над Берліном».
 Серед нагород письменника – премія Фрідріха Шиллера, премія Томаса Манна, Держпремія Австрії з літератури та інші нагороди.
Слід зазначити, що Ібсенівська премія була створена урядом Норвегії в 2007 році. Першим лауреатом став Пітер Брук (2008), в 2009 році нагороду отримала Аріана Мнушкина.
 
До 2010 року премія вручалася щорічно, але потім було прийнято рішення вручати її раз на два роки. Церемонія нагородження традиційно проходить у вересні в Осло, у дні ібсенівського театрального фестивалю.

http://vsiknygy.net.ua/news/zakordonni-novyny/35033/

Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar