Екранізація казки Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу»

Екранізація казки Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу»
 Сила-силенна професійних українських акторів і найсильніших людей світу в одному фільмі, який визвав шквал захоплених відгуків по всій Україні. Дебют Віктора Андрієнка як режисера кінофільму вийшов теплим, українським і авжеж, сильним. Не кожну стрічку так приймає аудиторія і не багато можуть похвалитися словами глядачів: «Ходив на цей фільм двічі». А «Іван Сила» — може.
Проте спочатку була казка Олександра (або, як він сам себе називає, Сашка) Гавроша, який дістав реальну історію Івана Фірцака на поверхню. І розказав її дітям у книжці «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу». Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль» поспілкувалася з письменником з Ужгорода про життя Івана, фільм і враження від стрічки та не тільки про це. ... Читати далі »

Олександр Гаврош. "Розбійник Пинтя у Заклятому місті"

Олександр Гаврош.
Книжкова премія ВВС Україна Книга року ВВС-2013 представляє кожну з книжок "довгого списку" (претендентів на звання Книги року).
Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" презентує книгу Олександра Гавроша "Розбійник Пинтя у Заклятому місті". ... Читати далі »

Держкомтелерадіо висунув твори на здобуття Національної премії ім. Т.Шевченка

Держкомтелерадіо висунув твори на здобуття Національної премії ім. Т.Шевченка
Державний комітет телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) України висунув літературно-мистецькі твори на здобуття Шевченківської премії 2014 року. Відповідний наказ затверджено Головою Держкомтелерадіо України 30 жовтня 2013р.
За напрямком "Література" на розгляд Комітету з присудження Премії запропоновано книги ... Читати далі »