При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Голова Google видав книгу про майбутнє інформаційних технологій
06.05.2013
Днями у продаж надійшла книга глави Google Еріка Шмідта The New Digital Age, яка була ним написана у співавторстві з Джаредом Коеном, колишнім радником Держдепартаменту США, який зараз керує центром розробок Google Ideas.
У своїй Twitter-стрічці Ерік Шмідт пише, що ця книга – це спроба визначення тенденцій майбутнього, а також опису інформаційних технологій як "культурного феномена, якого не існувало ще десятиліття тому”. За словами Шмідта, він написав книгу тому, що зараз таке мистецтво вже відходить на другий план, особливо коли всі люди з доступом до інтернету можуть передавати інформацію різними способами.
За словами Шмідта, з Коеном він познайомився в 2009 році, коли вони обидва були в Іраку з метою створення програм з розвитку інтернету в цій країні. "Книга також є свого роду відповіддю автократичним урядовим режимам, що обмежують доступ до вільної інформації”, – каже Коен.
Зазначимо, за останні три роки Ерік Шмідт і Джаред Коен здійснили ряд поїздок країнами, відносини з якими у США загострені. Так, вони навесні цього року були в Північній Кореї, хоча Держдеп США був проти цієї поїздки. Також вони відвідали Монголію, Пакистан та інші країни.
Шмідт зазначив, що вони при підготовці книги провели низку інтерв’ю з Генрі Кіссенджером, мексиканським мільярдером Карлосом Слімом, засновником Wikileaks Джуліаном Ассанжем, а також з великим списком працівників Google, включаючи Сергія Бріна і Ларрі Пейджа.
Автори кажуть, що книга буде про майбутнє бізнесу, про громадянське суспільство, політику, безпеку, тероризм і дипломатію, а також про те, як все це стикується із технологіями, які розвиваються та вже існують. В англомовному варіанті книга називатиметься The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business. У видавництві повідомили, що 23 квітня будуть випущені перші 150 тис примірників книги, а потім можуть вийти додаткові наклади.
Раніше голова ради Шмідт заявляв, що до кінця цього десятиліття усі жителі Землі матимуть вихід до інтернету.
Кореспондент
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar