При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Історики встановили, ким насправді був Робін Гуд
20.03.2013
Робін Гуд не грабував багатих у Шервудському лісі, щоб нагодувати бідних, він був борцем за свободу, нападником на французьких загарбників у графстві Кент, як стверджують історики, інформує Європейський медіа-центр. Легендарний герой, що, як кажуть, проживав у районі Ноттінгема, можливо, насправді був Вільямом Кеншемом, заявляє історик Шон Мак-Ґлінн. Вільям вів партизанську війну проти французьких військ принца Луї, який вторгся в Англію у 1216 році.
Мак-Ґлінн припустив, що Вільям командував загоном лучників, які напали на французькі війська в лісах Kent Weald до того, як 18-місячну окупацію французами більшої частини Англії було остаточно зірвано.
У своїй статті в журналі History Today Мак-Ґлінн пише: "Важко знайти іншого претендента на роль Робіна Гуда, який водночас був би і героєм, і злочинцем. У Вільямі поєднуються дві людини: боєць опору, відданий своїй країні й королю, без сумніву, герой для своїх, але з точки зору Луї – злочинець, що кидає виклик праведній владі нового режиму”.
Академік підкреслив, що інші претенденти на роль прототипу легендарного героя, такі як Роджер Ґодберд, жили не в той час, були злодіями і злочинцями, їм "відверто бракує статусу героя”. Він також сказав, що Вільям, без сумніву, часто бував у районі Ноттінгема, бо там у той час розміщувався головний штаб англійської армії. Але Мак-Ґлінн також припускає, що Вільям міг бути тільки одним із багатьох людей, чиї історії надихнули на створення знаменитих балад.
"І все ж, найбільш імовірним мені видається те, що Робін Гуд є збірним образом, в якому поєднані різні персонажі з різних історій. Люди самі назвали його Робіном Гудом і поселили в лісі”, – заявив історик.
Це не перший випадок, коли історики висувають версії про людину, яку весь світ знає під ім’ям Робіна Гуда.
У 2006 році Стівен Лоугед заявив, що середньовічний злочинець – це насправді валлійський борець за свободу, який ніколи не бував у Ноттінгемі. Лоугед стверджував, що народний герой і його група "веселих хлопців” грабували на болотах Уельсу ще в 11 столітті – більше, ніж за сто років до англійського Робіна Гуда.
Англійський Робін Гуд уперше згадується в офіційних документах Йоркшира в 1230 році – як чоловік на ім’я Робертус Гуд, що не зміг з’явитися до суду. Багато хто вважає, що він дворянин, – можливо, граф Локслі, якого позбавили землі жадібні церковники. Стародавні історії розповідають, як він навіть допомагав Річардові Левове Серце повернути собі трон Англії після хрестових походів.

Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar