При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Книга О.Забужко про події від Євромайдану до АТО
12.08.2014
Українська письменниця Оксана Забужко закінчила роботу над книгою про сучасні події.
Оксана Забужко готує до друку нову книгу «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву». Про це письменниця написала на своїй сторінці у “Фейсбук“.
«Скінчила працю над великим книжковим проектом, який забрав купу часу й сил, але був того вартий», – повідомила вона.
Оксана Забужко виступить автором проекту, упорядкувала літопис Тетяна Терен, а підготувала передмову Світлана Алексієвич.
Книга розповідає про події «від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го».
Авторка представляє події в хронологічній послідовності, відбиваючи зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві.
«Колективний портрет «народження нації», що за дев’ять місяців пройшла шлях від мирного протесту до визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, інтернет-публікацій та фраґментів новинної стрічки», – зазначає письменниця.
Вона додає: «Понад сотню авторів збірника, серед яких – як відомі літератори, блогери, журналісти, так і анонімні мережеві «ніки», об’єднує одне: всі вони були свідками й учасниками найдраматичніших подій новітної української історії, і всі їхні думки й почуття, оцінки й пошуки смислів зафіксовано в режимі «включеного спостереження». Читач отримає можливість доторкнутися до живої історії в мить її творення».
У передмові до книги Світлана Алексієвич обіцяє: «Ви розгорнете цю книжку і не зможете її закрити…».
Джерело http://vsiknygy.net.ua/news/37439/
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar