При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
11 українських книжок дітям: новинки весни
29.05.2014
1 червня – День захисту дітей. Захищати дітей треба не лише від насильства, хвороб, шкідливих звичок та інших соціальних проблем. Ми, дорослі, повинні захистити дітей ще й від неуцтва, черствості та самотності. Ми повинні навчити їх любити життя, людей, свою землю. Бути щирими та відкритими. Навчити любити вчитися. І, звісно, навчити любити читати. Адже книжка – найперший друг, порадник і розрадник.

До Дня захисту дітей “Друг Читача” пропонує усім дорослим 11 способів дати відчути дитині ваше тепло, турботу та любов.
Читайте і даруйте українське!

Даніель Мізелінський, Олександра Мізелінська "Карти"
Ця книга запрошує у захоплюючу навколосвітню подорож. Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця світу і Батьківщини.

Каю
Каю – це популярний дитячий персонаж, котрий був створений у 1990 році канадськими митцями. Книги про Каю ґрунтуються на основі праць французького психоаналітика Ф. Долто (Dr. Franзoise Dolto (1908-1988)).
Оповіданнями про Каю автори намагаються допомогти дітям розвинути свої неповторні індивідуальні риси, навчаючи жити у гармонії зі світом. Точка зору Каю, а не реальність, яку бачать батьки і вихователі, є основою кожної книжки. Якщо інколи здається, що батьки Каю наділені лише позитивними рисами, то це пов’язано з тим, що дитина віку Каю бачить своїх батьків прикладом для наслідування; маленькі діти зазвичай ідеалізують зовнішній світ. Але історії про хлопчика Каю сприяють також взаємодії батьків і дітей, допомагають краще зрозуміти психологічний та емоційний розвиток малюків. Яскраві кольори та прості ілюстрації книг про Каю надзвичайно привабливі для маленьких діток і захоплюють їхню увагу. Вони допомагають їм зосередитися на історії, роблячи її доступнішою для розуміння. У книгах Каю дорослішає разом із своєю юною аудиторією і супроводжує її у захопливій мандрівці, коли вона вивчає себе та навколишній світ.
Каю – це серія книг, що повністю адаптована для кожної вікової групи від народження до 6 років і персонажем якої є людина.

Джоан Ролінг  "Казки барда Бідла"
Казки барда Бідла  безпосередньо пов’язані з книгами про Гаррі Поттера.
Це п’ять абсолютно несхожих казкових історій, читання яких викликає то захоплення, то сміх, а то й тривожне відчуття смертельної загрози.
І маґлам, і чарівникам буде вельми цікаво ознайомитися з коментарями Албуса Дамблдора, у яких він ділиться невідомою досі інформацією про життя Гоґвортсу.
Унікальна й магічна книжка з ілюстраціями самої Дж. К. Ролінґ. Кошти з продажу кожного примірника цієї книжки буде пожертвувано «Дитячій групі високого рівня», що допомагає знедоленим дітям.

Катерина Дронова "Сузір’я казок та розповідей"
Десь там, у далекому та безкрайньому небі, де зірочки складають свої сузір’я – там народжується казка. Вона не має межі мріям і фантазіям, правді та щастю, справжній дружбі й щирим почуттям.

Наталія Єгорова "Пес Лопух узяв слід. Невловимі ласуни"
У місті орудує невловима банда «Цукрові грабіжники». За справу беруться найкращі слідчі та юний випускник поліцейської собачої школи – Філя Лопух.
Нелегко доводиться молодому і недосвідченому фахівцеві. Іноді йому здається, що він вибрав не ту професію, що в нього нічого не вийде, але йому на допомогу приходять батько і дідусь. Чи вдасться їм розкрити таємницю «Цукрових грабіжників», знайти втрачені скарби і виправдати невинного?
Філя Лопух – справжній герой – узяв слід!

Катерина Матюшкіна "Кіт да Вінчі. Навала сновид"
Прикольний дитячий детектив.
“Розшукується Король Сновид – підступний загарбник Землі та Сонця. Безкомпромісний і нахабний брехун космічного масштабу призначив Землю супутником Місяця! Він захопив Сонце і небо! Він уже йде до вас! Ховайтеся всі! Ховайтеся всі! Передай спійманого сновиду Коту да Вінчі або перевиховай сам!”

Зірка Мензатюк "Як я руйнувала імперію"
«Як я руйнувала імперію» – перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули?
Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше – хто його розвалив?
Автор повісті Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття.

Бруно Ферреро "Таємні дари Марії"
Нові історії Бруно Ферреро у книжечці для дітей “Таємні дари Марії”.
Бруно Ферреро — католицький священик-монах. Відомий завдяки «Коротким історіям для душі», завдяки яким знайшов шлях до сердець читачів. Українською видано понад 20 його книг, які є бестселерами.

Богдан Лепкий "Казка мойого життя"
Людині властиво вірити, сподіватись і прагнути кращого, тому вона й придумала Казку – загадковий світ, у якому панує гармонія і Добро, що завжди перемагає Зло. Ось чому цей літературний жанр люблять і дорослі, і діти. Не був винятком і Богдан Лепкий (1872–1941) – український багатогранний митець, громадський діяч та меценат, яким, так само як Іваном Франком та Василем Стефаником, пишається Галичина.
Дивовижні казки, почуті малим Богданом від няні Марії Яницької, запали хлопчині глибоко в душу і залишилися там назавжди. Саме тому вже зрілий і знаний письменник Б. Лепкий велику увагу приділяв поетичним переспівам народних казок.

Олександр Волков "Урфін Джус і його дерев’яні солдати"
Книга розповідає про повернення дівчинки Еллі, яка допомагає своїм друзям – Страхопуду, Дроворубові та Сміливому Леву – звільнити Чарівну Країну від підступного завойовника Урфіна Джуса та створеної ним армії дуболомів. Книжка зацікавить дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Азбука екології
До вашої уваги – чергова книжка серії “Енциклопедія для маленьких вундеркіндів” – “Азбука екології”. Книжки цієї серії допоможуть вашому малюкові підготуватися до школи, подолати дитячі страхи та агресію, навчать його стежити за власним здоров’ям, любити й поважати своїх друзів, берегти природу, бути чемним, ввічливим, працьовитим і цілеспрямованим.

Щиро Ваш
добрий казкар –
Друг Читача
http://vsiknygy.net.ua/shcho_pochytaty/36201/
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar