При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Каті Петровській присудили літературну премію ZDF
04.10.2014
Письменниця українського походження Катя Петровська отримає літературну премію передачі німецького телеканалу ZDF aspekte за роман “Vielleicht Esther” (у перекладі “Можливо, Естер”). Про таке рішення компанія повідомила у середу, 1 жовтня, повідомляє інформаційне агентство dpa.

Обґрунтовуючи свій вибір, журі зазначило, що премію надають авторці, оскільки вона виступає проти “незнання і забуття”. У романі “Vielleicht Esther” Петровська розповідає історію своєї сім’ї. У книзі йдеться, зокрема, про Київ у часи Другої світової війни, вигнання та винищення українських євреїв 1941 року.

Петровська отримає грошову винагороду у розмірі 10 тисяч євро в рамках премії. 3 жовтня авторка виступить в ефірі телеканалу ZDF. Приз письменниці вручать наступного тижня на Франкфуртському книжковому ярмарку.

Минулоріч книгу “Vielleicht Esther” Каті Петровської було нагороджено премією Інґеборґ Бахманн.

Авторка народилася 1970 року в Києві. Після атомної катастрофи на Чорнобильській АЕС у 1986 році вона покинула Україну, вивчала літературознавство в Естонії, навчалась у США й 1998 року захистила дисертацію у Москві. З 1999 року Петровська проживає у Берліні та працює журналісткою.


Джерело: DW.DE
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar