При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
В Ужгороді презентують новий роман Олександра Гавроша «Капітан Алоїз»
21.05.2013
У середу, 22 травня, в Ужгороді розпочинається фестиваль-ярмарок «Книга-ФЕСТ-2013», який проводиться раз на 2 роки.
Упродовж  двох днів закарпатці та гості краю  матимуть змогу ознайомитись із новинками літератури, поспілкуватися з улюбленими авторами,  придбати книги за ціною видавця,  взяти участь у книжковій лотереї та голосуванні за вподобану ними «книгу-симпатію».  Також в рамках фестивалю буде відзначено кращого закарпатського автора та кращу книгу про Закарпаття, які друкувались за межами області.
22 травня, о 17.00 у Закарпатській обласній науковій універсальній бібліотеці відбудеться зустріч із почесними гостями ужгородського книжкового ярмарку. Цього року ними стануть українські літератори із  Словаччини Йосиф Збіглей та Святослав Нірода. Обоє мешкають в  м. Михайлівці, що за 30 км від Ужгороду.
Почесним гостем буде і  тернопільське видавництво «Навчальна книга-Богдан», яке представить тернопільську авторку етнолога й фольклориста Лілію Мусіхіну  та пригодницький роман ужгородського письменника та журналіста Олександра Гавроша «Капітан Алоїз». Захоплююча розповідь  про Ужгород ХІХ століття щойно побачила світ у серії «Український детектив», тож ужгородці першими матимуть змогу зробити мандрівку  рідним місто 200-літньої давності.  Тим паче, що творів такого жанру про Ужгород минулих часів написано зовсім небагато. Роман, в якому переплелися детектив, містика, любовні пригоди, історичне тло, фантастика та гумор, став дипломатом Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова 2012».  

Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar