При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
«Як не заблукати в Павутині»
14.02.2013
Реальне життя людини в наш час невпинно зливається з віртуальним. Інтернет, який ще в недалекому минулому був екзотичним інструментом, сьогодні стає невід’ємною ланкою суспільних, фахових, творчих etc взаємодій.

Дорослі з різною швидкістю та різним успіхом адаптуються до нових можливостей, тоді як у дітей відсутній бар´єр у сприйнятті мережевого життя. Нинішні наймолодші користувачі народилися тоді, коли батьки починали засвоювати нові правила інформаційного суспільства. Проте для ефективного опанування мережевих можливостей «вродженого інтересу» та інтуїції мало. 

Діти в Інтернеті, за мізерним винятком, марнують час на не завжди якісний контент. Наприклад, скачують готові реферати, попутно серфінгуючи сумнівними сайтами, без уявлення про потребу фільтрувати інформацію. Шкільні підручники з інформатики не забезпечують потребу школярів у навичках користування Інтернетом, як цього вимагає сьогодення. Батьки не завжди мають час на формування «свідомого користувача». Вихід - дати дитині цікаву, неформальну книгу, яка пояснює структуру Мережі та її широкі можливості. Із новинки від «Видавництва Старого Лева» діти дізнаються про Інтернет від «а до я», тобто від історії винайдення, підключення та основних служб - до електронних гаманців, ботів та власного сайту.  

Культуру пізнавального видання для середнього шкільного віку засвідчує алфавітний покажчик термінів. 

Тетяна Щербаченко. Як не заблукати в Павутині. Львів, Видавництво Старого Лева, 2013. - 104 с.

Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar