При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Перший національний транслюватиме «Страсті за Тарасом»
17.02.2013
10 березня з нагоди 200-річчя з дня народження українського поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка Перший національний покаже музичний твір «Страсті за Тарасом». Початок прямої трансляції з Національної опери України – о 18:00.
Музика Євгена Станковича, лібрето Василя Вовкуна за творами Тараса Шевченка.
Виконає музичний твір Національна заслужена академічна капела України «Думка», солісти, балет та Національний симфонічний оркестр.
Як зазначає прес-служба Першого національного, творчість Тараса Шевченка стане однією з головних складових програмного наповнення Першого національного у цьому році. Журналісти протягом року будуть залучені до створення великого циклу новинних сюжетів, присвячених Кобзарю. Журналісти побувають фактично в усіх великих містах і невеликих містечках, де проходило життя і навчання великого поета.
У планах Першого Національного – створення роликів, в рамках яких відомі українці будуть читати свої улюблені уривки з поезій Шевченка.
Крім того, каналом буде створено два документальних фільми про маловідомі сторінки життя Тараса Шевченка. Назва першого – «Кріпость Шевченка (Ген свободи)». Його автори розмірковують над тим, що спонукає інші народи світу досі ставити пам’ятники Великому Кобзареві, адже на сьогодні у світі налічується не менше 1,100 пам’ятників Тарасу Шевченку. Другий – це «великий постановочний фільм», моделлю для якого стане документальна драма «Дивовижні світи Ціолковського», яка була відзнята у 2011 році і відзначається широким застосуванням комп’ютерної графіки та 3D-ефектів.
Щоб популяризувати спадщину Тараса Шевченка серед дітей та молоді, Перший національний планує виробництво мультиплікаційного серіалу про поета. Цей проект розрахований на декілька років, але перші серії мультфільму глядачам обіцяють презентувати уже влітку наступного року.
Також упродовж 2013 року в ефірі Першого Національного буде транслюватися серія під назвою «Невідомий Шевченко». До виробництва  циклу телеканал має намір звернутися за допомогою до відомих науковців, зокрема, до співробітників Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України.
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar