При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Слуги стануть головними героями «Гордості та упередження»
17.02.2013
Восени 2013 року в книгарні США і Великобританії надійде роман британської письменниці Джо Бейкер під назвою «Лонгборн». Як повідомляє BBC News, твір було написано за мотивами роману Джейн Остін «Гордість і упередження», однак оповідь ведеться від імені служниць.

У центрі сюжету – роман служниці сімейства Беннет і лакея, що пішов на службу в їхній будинок у Лонгборн. Їхні романтичні стосунки розвиваються на тлі головної любовної лінії роману Остін – стосунки містера Дарсі з Елізабет Беннет.

 За словами Бейкер, «Гордість і упередження» була її першим досвідом прочитання «дорослої літератури». Письменниця зізналася, що, якби вона жила на початку XIX століття, то навряд би їздила на бали, а швидше за все сиділа б удома за шиттям (особливо враховуючи те, що довгі роки в її родині були слуги). Саме це і спонукало Бейкер написати продовження історії Остін, проте головними героями вона зробила людей, яким в оригінальному творі немає місця.

 На початку лютого права на публікацію роману придбали американське видавництво Knopf і британське Doubleday. Права на переклад твору купили в Іспанії, Італії, Норвегії, Данії, Німеччині, Франції та інших країнах.

 Крім того, кінокомпанії Random House Studio і Focus Features викупили права на екранізацію «Лонгборн». Ці ж компанії займалися дистрибуцією фільму «Гордість і упередження», що вийшов в 2005 році, де роль Елізабет Беннет виконала Кіра Найтлі. «Гордість і упередження» був екранізований кілька разів.

 У 2013 році виповнюється 200 років з моменту виходу найбільш популярного роману Джейн Остін.

Lenta.ru

Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar