При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Лауреати Літературної премії “Благовіст”
11.05.2013
Журі у складі Віктора Баранова, Юрія Буряка, Сергія Грабара, Володимира Даниленка, Дмитра Дроздовського, В’ячеслав Левицького, Сергія Пантюка після гарячих дискусій в режимі таємного голосування визначило цьогорічних лауреатів літературної премії "Благовіст”.
У номінації "Поезія” (найчисельнішій за кількістю номінантів) лаврові вінки переможців одержали Дмитро Лазуткін за поетичну збірку "Добрі пісні про поганих дівчат” (Київ), Наталка Пасічник за поетичне вибране "Пастух бджіл” (Тернопіль) та Дмитро Чистяк за збірку поезій "Надсадний сад” (Київ).
У номінації "Перша книжка автора” лауреатів виявилося двоє — це Ірина Бандурович за збірку поезій "Зліпок янгола” (Львів) та Інна Завгородня за книжку "Банальності” (Дніпропетровськ – Бонн).
Також журі звернуло увагу на низьку активність авторів та видавництв щодо подання книжок на здобуття премії "Благовіст”. Так цього року в номінаціях"Народознавство” та "Літературознавство” не надійшло жодного видання, а в номінації "Проза” – лише два, жодне з яких не набрало достатньої кількості голосів.
ualit.org
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar