При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
Німецька літературна премія – Мар’яні Гапоненко
02.03.2013
Письменниця українського походження Мар’яна Гапоненко у 19 років уперше приїхала до Німеччини.  28 лютого вона отримала літературну премію імені Шаміссо від Фонду Роберта Боша, інформує Deutsche Welle.

"Романом "Хто така Марта?” Мар’яна Гапоненко створила нову тональність у сучасній німецькомовній прозі”, – наголосило журі Фонду Роберта Боша, присуджуючи цьогорічну премію імені Адельберта фон Шаміссо. Ця нагорода призначається за опубліковані німецькомовні твори авторам ненімецького походження.

31-річній письменниці вдалося показати ніжну і водночас комічну красу життя людини, вважають у Фонді. Премію у розмірі 15 тисяч євро Мар’яні Гапоненко вручили 28 лютого в Мюнхені. Цією нагородою Фонд Роберта Боша вшановує внески у німецькомовну літературу авторів, чиї твори сприяють міжкультурному обміну.

У романі Гапоненко розповідає історію 96-річного українського професора-орнітолога Луки Левадського. Останні тижні свого життя він проводить у віденському "Грандготелі”, де думками повертається в молодість.

http://litakcent.com/2013/02/28/nimecka-literaturna-premija-marjani-haponenko/




Джерело: <a href="http://litakcent.com/2013/02/28/nimecka-literaturna-premija-marjani-haponenko/">ЛітАкцент</a>

Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar